På Slottet tilbyder vi flere måltider i løbet af dagen. For de børn, der møder tidligt, er der morgenmad, vi spiser brød om formiddagen, frokost midt på dagen og frugt om eftermiddagen.
Vi har vores egen kok, som hver dag laver lækker, ernæringsrigtig og varieret kost. Han er usædvanlig god til at lave ægte mormormad, som både børn og voksne elsker. Og i løbet af ugen når vi at smage på meget forskelligt fra suppe og gryderetter til grøntsager og smør selv-madder.
Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og Københavns Kommunes måltidsstrategi, der blandt andet har fokus på at bruge færre animalske produkter.
Mad og pædagogik
Vi indtænker måltidet i det pædagogiske arbejde og arbejder her med børnegruppen, fællesskabet, børnenes selvhjulpenhed og lyst til at smage og tale om maden. Vi understøtter, at børnene før, under og efter måltidet hjælper til i et omfang, der svarer til deres alder og kunnen. I børnehaven er der fx hver dag børn, som hjælper med at dække bord, som er ansvarlige for at hælde vand op og for at hjælpe til, hvis noget mangler.
Kosthensyn
Vi tager hensyn, hvis ønsket om specialkost og/eller diæter er lægeligt anbefalet og beder om lægeerklæring fra speciallæge. Kulturelle og religiøse hensyn imødekommes, og vi tilbyder vegetarmad.